Nieuws

Co-assistent

Vanaf 6 maart tot en met 21 april 2023 zal Pim Koopmans in de praktijk als co-assistent aanwezig zijn. Hij studeert Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Pim, van harte welkom in onze praktijk!

Wij vertrouwen op jullie medewerking in het bieden van leermomenten.

Poli bloedafname Laurentius Ziekenhuis Roermond

Per 1 april 2023 gaat de poli bloedafname in het Laurentius Ziekenhuis Roermond volledig op afspraak werken. Dit geldt voor alle aanvragen voor bloedafname. Met deze aanpassing werkt het ziekenhuis uniform aan de overige bloedafnamediensten in de regio.

U kunt via het patiënten portaal van het ziekenhuis (www.lzr.nl/mijnlzr) een afspraak inplannen voor bloedafname. Lukt het niet? Dan kan er telefonisch een afspraak gemaakt worden (0475-383079).

Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg (CJG-ML)

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg (CJG-ML) biedt verschillende vormen van opvoedondersteuning aan ouders en jeugdigen (van zwangerschap tot 18-23 jaar).

Bij kleine en complexe opvoed- of opgroeivragen onderzoeken ouder(s) en jeugdigen samen met de jeugd en gezinswerker wat er nodig is. Thema’s kunnen onder andere zijn: eetpatronen, slapen, ongehoorzaamheid, pesten, echtscheiding, grenzen stellen, slaapproblemen en rouwverwerking. Samen ga je aan de slag. Ondersteuning kan kortdurend zijn, maar als het nodig is ook voor een langere periode.

Vanaf maart 2022 is Annemie Bassant als praktijkondersteuner-jeugd (POH-Jeugd) verbonden aan de praktijk. Met haar jarenlange ervaring heeft zij al veel ouders, jeugdigen en gezinnen kunnen helpen. Heb jij een vraag die je graag met Annemie wilt bespreken? Neem dan contact op met de huisarts.

Meer informatie over locaties, openingstijden en inloopspreekuren vind je op de website.

Telefoon: 088-43 88 300

Website: https://www.cjgml.nl/leudal/

Kom op de soep en in beweging

Gezellig samenzijn op zondag!

Vindt u het leuk om anderen te ontmoeten en actief samen te zijn? Kom dan op de soep bij de Biezaak in Horn! “Kom op de soep en in beweging” is een initiatief van Stichting Naoberzorg in samenwerking met gemeente Leudal en Stichting Dorpsoverleg Horn.

Breng ook een Naober mee. Denk dan aan je buurman/buurvrouw die je lang niet hebt gezien of iemand anders in je naaste omgeving. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Er is geen leeftijdsgrens. Bijdrage voor koffie/thee/soep is €3,50.

Wanneer? Elke zondag van 11.00 tot 13.30 uur.

Waar? De Biezaak, Schoolstraat 18, 6085 BL Horn

Aanmelden: bel of app naar Lora Edelaar (06-38323998)

Mantelzorgers van mensen met dementie

Griep- en pneumokokkenvaccinatie

Op vrijdag 18 november 2022 zullen de griep- en pneumokokkenvaccinaties gezet worden. U ontvangt begin november uw uitnodiging met daarin het tijdsblok waarbinnen u uw prik kunt komen halen. Wij verzoeken u om u aan de genoemde tijd te houden in verband met de toenemende covid-19 besmettingen.

Welzijn: Start Welzijn op Recept: Positieve kijk op gezondheid

Huisartsen zien regelmatig patiënten die klachten hebben waar niet enkel een medische oorzaak onder ligt. De klachten worden dan mede veroorzaakt door problemen in het leven van alledag, zoals ingrijpende gebeurtenissen, relatiespanningen, financiële zorgen, een zieke partner of eenzaamheid. Deze problemen kunnen voor lichamelijke klachten zorgen zoals vermoeidheid of hoofdpijn maar ook voor somberheid, stress of angstklachten. In deze gevallen is het meestal niet nodig om medicijnen te slikken of een verwijzing te krijgen naar psychologische zorg. Vaak kan iemand beter geholpen worden in het zogenoemde ‘sociale domein’.

Daarom zijn wij sinds april 2022 een pilot in samenwerking met Synthese (Welzijn), het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden Limburg, Centrum voor Jeugd en Gezin, gemeente Leudal, CZ en Meditta begonnen. Wanneer patiënten zich melden bij de huisarts met klachten die mogelijk mede veroorzaakt worden door onderliggende zorgen of spanningen, zullen ze samen het gesprek aangaan hierover. Vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, zal de huisarts of praktijkondersteuner samen met de patiënt bekijken vanuit welke domeinen er ondersteuningsmogelijkheden zijn.

Deze medewerkers vanuit de verschillende domeinen zijn een aantal uren per week aanwezig in de huisartsenpraktijken waar zij gesprekken met patiënten kunnen voeren. Zij kennen de voorzieningen en initiatieven in het dorp of de gemeente. Afhankelijk van de vraag van de patiënt kan bijvoorbeeld verwezen worden naar een ontmoetingsplek, lotgenotencontact, schuldhulpverlening, groepscursussen, maatjesprojecten of mantelzorgondersteuning. Door de inzet van voorzieningen vanuit het sociaal domein hopen we het welzijn van patiënten te vergroten en hierdoor ook een positievere gezondheid. Na één jaar zullen de resultaten van de pilot geëvalueerd worden.

Vakantie

Van maandag 24 april t/m vrijdag 28 april 2023 zijn wij gesloten wegens vakantie.

Tijdens onze vakantie wordt er waargenomen door:
Huisartsenpraktijk Diederen
Daalakkerstraat 24
6085 BP Horn
Telefoonnummer: 0475-581 345
www.huisartsenpraktijkdiederen.nl

In de avond, nacht en weekenden kunt u terecht bij de centrale huisartsenpost in Roermond.

Van maandag 1 mei t/m vrijdag 5 mei 2023 zullen wij waarnemen voor Huisartsenpraktijk Diederen. Tijdens de waarneming zal het in beide praktijken drukker zijn. Wij willen u vragen om daar rekening mee te houden. We danken u alvast van te voren voor uw begrip hiervoor.     

Vaccinatie bewijs

Bent u gevaccineerd buiten de praktijk? Ga dan naar www.CoronaCheck.nl of bel de Rijksoverheid op 0247247247. Dan kunnen wij u niet verder helpen.

Bent u volledig gevaccineerd bij ons in de praktijk? Kijk dan ook op www.CoronaCheck.nl of bel 0800-1351.

Heeft u dit al geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Mogelijk kunnen we helpen.

Download de bijlage en stuur het per mail naar huisartsenpraktijkcoeneheetkamp@zorgmail.nl. Klik hier om de bijlage te openen.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe per mail.

Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Corona vaccinatie

Als u vragen heeft vragen we u het RIVM te bellen met vragen in plaats van de praktijk. Telefoonnummer: 0800-1351. Hopend op uw begrip. 

Voor meer informatie kijk op:

https://www.thuisarts.nl/corona/ik-wil-meer-weten-over-prikken-tegen-corona

https://www.thuisarts.nl/corona/ik-krijg-prik-tegen-corona